McGan, żyjesz? pompka nie stanęła? :lol:
ukręcona świeca?
Zwiń
X
-
ukręcona świeca?
Panowie mam problem, a zarazem pytanie -
otóż zabrałem się za wymianę świec zacząłem od strony akumulatora - 1,2,3 wyszły gladko, bez oporów, przy 4 zrodził się problem - szła ciężej , więc ja popsikałem odczekałem, a następnie delikatnie warsztatowym sposobem lekko w lewo lekko w prawo i zaczęła się wykręcać, w momencie kiedy już poczułem znaczny luz zauważyłem, że świeca się nie wykręciła, wykręciła się tylko do 1-wszego gwintu, teraz się kręci - ani nie wkręci, ani nie wykręci, co się stało zerwał się gwint? może ktoś kto wczesniej dokonywał zabiegu wkręcenia jej to krzywo wkręcił? nie wiem jaki to będzie nr tej świecy, ale przed zabiegiem wywalało mi błąd w vcds-ie świecy 3.
o dziwo auto pali be problemu, nie rzyga i nic nie wskazuje na to, by 1 z cylindrów nie działał. chciałem podłączyć go jeszcze raz pod program, ale niestety mam wina 8 i problem z vcds 11.3.0.
co w takiej sytuacji powinienem zrobić?
-
-
udało mi się przed chwilą znów połączyć z autem, dalej błąd świecy 3
005660 - Glowplug for Cylinder 3 (Q12): Open Circuit - wygląda na to, że to właśnie ta.
ale czy z takim błędem nie powino przerywać pracy silnika?
ja bym to zostawił i tak zrobie pytanie czy mechanik będzie musiał rozbierać głowicę?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kasal005660 - Glowplug for Cylinder 3 (Q12): Open Circuit - wygląda na to, że to właśnie ta.
Komentarz
-
-
wyszła kawałek większość gwint siedzi w głowicy tak jak na zdjęciu, w poniedziałek podjade do serwisu, który specjalizuje się w wyciąganiu takich świec i się zobaczy co powiedzą. mam nadzieje, że głowicy nie będą musieli zdejmować....
jak patrzyłem to ten kawałek gwintu w głowicy się kręci, ale nie wychodziZałączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kasala mam pytanie jescze, co w momencie jak jest taki błąd, czy mieszanka jest wtedy spalana czy ta świeca w ogóle się nagrzewa,
który blok w vcds sprawdzić czy wszystko jest ok
Po nagrzaniu się, silnik będzie pracował normalnie.
Jeżeli nie ma przedmuchu można jeździć - ale i tak w końcu świecę trzeba wymienić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kasaludało mi się przed chwilą znów połączyć z autem, dalej błąd świecy 3
005660 - Glowplug for Cylinder 3 (Q12): Open Circuit - wygląda na to, że to właśnie ta.
numeracje cylindrów/świec liczymy od koła rozrządu
i nie będzie nic przerywać na silniku->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
kasal, też mnie to zastanawia, ale to szczegół na potem
najpierw ogarnij temat tego gwintu, żeby coś się w cylindrze nie po.ebało->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Świece proponuje wykręcić (ruszyć) na bardzo gorącym silniku. Albo faktycznie dac specjalistom.
Świece zarowe zostają uruchomione tylko jak temperatura silnika jest niższa niż 10 stopni albo nawet i mniej. Podczas jazdy są też czasami uruchamiane jak skład spalin zaczyna być mało ekologiczny tzn jest za "zimno" w cylindrze.
Pozdrawiam MArcin.Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
już po wyjęciu - oddałem specjalistom, okazało się, że świeca była zapieczona, ukręciła się i nie chciała wyjść- rozwiercili wyciągneli, coś tam jeszcze kombinowali, niestety nie widziałem, bo byłem na poczekalni, tak czy tak, świeca wyciągnięta, wkręcona nowa, przyjemność kosztowała 300 zł. Ale polecam.
By nie zakłądać nowego tematu chciałbym dopytać czy wycięcie dpf-a koszt 900 zł + chip 500 zł i wyłączenie egr 190 zł to duże koszty?
[ Dodano: Wto 08 Sty, 13 20:37 ]
a zabieg trwał 1,5 h
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
kasal, tylko polecani, sprawdzeni tunerzy
a koszt do 1k zł to w normie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
przemik, jest również kolega ogłaszający się na forum edraven, koszty podobne bez hamowni zgrywa i edytuje mój wsad czy jak się to tam zwie
[ Dodano: Sro 09 Sty, 13 17:42 ]
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez kasaludało mi się przed chwilą znów połączyć z autem, dalej błąd świecy 3
numeracje cylindrów/świec liczymy od koła rozrządu
i nie będzie nic przerywać na silniku
Komentarz
-
Komentarz